Satış ve Danışmanlık Hizmetlerimiz
Dizel Jeneratör Setleri
Atlantis Enerji, 6,5 kVA – 17.463 kVA güç aralığında tekli dizel jeneratör seti ihtiyacından, anahtar teslimi senkron dizel jeneratör projelerine kadar birçok uygulamada garantili çözümler üretmektedir. Projelendirme aşamasından, jeneratörün montajına kadar geçen süreçte her türlü teknik danışmanlık tarafımızca yapılmaktadır.
Kojenerasyon - Trijenerasyon
Kojenerasyon;
Kojenerasyon, enerjinin hem elektrik hem de ısı formlarında aynı sistemden beraberce üretilmesidir. Bu birliktelik, iki enerji formunun kendi başlarına ayrı yerlerde üretilmesinden daha ekonomik neticeler oluşturmaktadır.
Kojenerasyon sistemlerinde motor soğutma sıvıları ve egzoz gazından elde edilen ısı enerjisi genellikle iklimlendirme, sıcak su, buhar veya kızgın su – kızgın yağ üretiminde kullanılır. Yaz mevsiminde genellikle ihtiyaç duyulan ısı miktarı daha düşüktür, bu durumda elektrik üretim prosesinden açığa çıkan atık ısı absorbsiyonlu chiller vasıtasıyla iklimlendirme veya mevsimden bağımsız proses kullanımına yönelik olarak soğutma enerjisine dönüştürülebilir.
Trijenerasyon;
Trijenerasyon, tek bir enerji kaynağından hareketle mekanik (elektrik), ısı ve soğutma enerjilerinin eş zamanlı olarak üretilmesidir. Isı enerjisini soğutma enerjisine dönüştüren absorbsiyonlu chiller, ilk defa Fransız bilim adamı Ferdinand Carré tarafından 1858 yılında bulundu ve su + sülfürik asit kullanıldı. 1926 yılında Albert Einstein ve öğrencisi Leó Szilárd tarafından Einstein refrigerator olarak bilinen alternatif dizayn şeklinde geliştirilerek 1930 yılında patenti alındı.
Çok az hareketli parçası olan, çalışması için sadece ısı enerjisine ihtiyaç duyulan absorbsiyonlu chillerde soğutma prensibi çevrimli buharlaşma-yoğuşma döngüsüne dayanmaktadır; buharlaştırıcı, absorber, jeneratör ve yoğuşturucu olmak üzere dört temel ısı transfer yüzeyi söz konusudur. Pek çok ticari kurumda yaygın olarak yer alan basit bir absorbsiyonlu soğutma sisteminde solüsyon olarak genellikle lityum bromür - su çözeltisi kullanılmaktadır.
Solar Enerji Sistemleri
Bu sistemler sayesinde, güneş panellerinde gündüz üretilen enerji, şebeke invertörleri üzerinden elektrik şebekesine basılarak, elektrik abonesinin, belli bir zaman periyodundaki elektrik giderlerinde azaltma, sıfırlama ya da kâra geçme (elektrik satışı) durumları sağlanır.
On-Grid sistemler; şebeke elektriği ve yeterli güneş paneli montaj alanının bulunduğu her yerde kullanılabilmektedir. Başlıca ekipmanları güneş panelleri ve şebeke invertörleridir. Teknik olarak güç sınırı olmaksızın her güç ölçeğinde kurulabilirler, bundan dolayı bu sistemler en küçük ev uygulamasından en büyük güneş enerji santrali (GES) uygulamasına kadar geniş bir kullanım alanı yelpazesine sahiptir. Tarımsal sulama, tarım ve hayvancılık sektörleri de ayrıca öne çıkan kullanım alanlarıdır.
Sistemde kullanılacak ekipmanlar ve keşif öncesi ön maliyet, aşağıdaki veriler üzerinden yapılacak teknik projelendirme ile ortaya çıkmaktadır :
- kWh cinsinden yaz ayları fatura dönemi sonu elektrik tüketimi,
- Kurulum yeri (Köy, kasaba ve şehir adı),
- Çatıya kurulum yapılacak ise
- Çatının ebatları, eğim açısı, güneyden sapma açısı ve çatı kaplaması türü
Socomec Kontrol ve Güç Çözümleri
Socomec transfer şalteri, kararsız veya kesintiye uğramış öncelikli enerji kaynağınızdan yedek kaynağa emniyetli transfer yoluyla güç kaynağınızı korumanızı sağlar. Hızlı transfer, kesinti süresininin kısalmasında önemli rol oynar.
Güç anahtarlaması ve kontrolün tek ürün üzerine entegre edilmesi kolay kurulum ile yüksek performansa imkan tanır. 40A' den 6300A' e kadar geniş ürün gamına sahiptir.
UPS nedir ve ne için kullanilir ?
Günümüzde elektriksel koruma kesintiden daha fazla anlam taşımaktadır. Aynı zamanda kaynakta oluşan mikro kesintiler veya yükselme, gerilim ve frekans dalgalanmaları, harmonikler ve salınımlar gibi enerji fenomenlerine karşıda koruma anlamına gelmektedir.
Değişik besleme kaynaları ve yük gerekliklerine göre özel tasarlanmış değişiş UPS sistemleri menvuttur.